Jesteś tutaj: Strona główna > makarony > Tagliatelle z pieczarkami i śmietaną

Tagliatelle z pieczarkami i śmietaną

Danie dla 4 osób

  • 1 opakowanie makaronu tagliatelle
  • 500 gr pieczarek
  • 400 gr śmietany 12 lub 18
  • 1,5 szklanki wody
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki maki pszennej

Pieczarki myjemy i kroimy w paski, wrzucamy na patelnię, solimy, pieprzymy i podsmażamy. W miseczce rozrabiamy śmietanę z wodą i 2 łyżkami mąki pszennej, solą pieprzem i koperkiem. Zalewamy pieczarki i dusimy cały sos aż się nie przegryzie. Gotujemy makaron i mieszamy z sosem.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Tagliatelle z pieczarkami i śmietaną, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi:

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013