Jesteś tutaj: Strona główna > przekąski > Schab w sosie z kaparów

Schab w sosie z kaparów

Porcja dla 4 osób

  • 500 gr schabu bez kości
  • 400 gr śmietany 12 lub 18
  • słoiczek kaparów
  • puszka tuńczyka w oleju
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • kostka rosołowa

Schab gotujemy w całości w wodzie z kostką rosołową, po wystygnięciu kroimy w cieniutkie plasterki. W miseczce miksujemy śmietanę, tuńczyka po wcześniejszym odlaniu oleju, 3 łyżki majonezu i kapary. Gotowym sosem polewamy mięso. Sos można także użyć do jajek.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (7 votes cast)
Schab w sosie z kaparów, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi:

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013