Jesteś tutaj: Strona główna > zupy > Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Porcja dla 6 osób

fasolka po bretońsku

fasolka po bretońsku

  • 400g fasolki jaś
  • 2 puszki pomidorów krojonych w puszce
  • pół główki czosnku
  • kawałek boczku wędzonego
  • 5 kiełbasek śląskich
  • majeranek
  • zioła prowansalskie
  • oregano
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 kostki rosołowe
  • pieprz
  • sól
  • listek laurowy
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • papryka czerwona w proszku
  • 3 łyżki stołowe mąki pszennej

Fasolkę zalewamy wodą i odstawiamy na noc żeby namokła. Kiedy będzie namoknięta wrzucamy ją do garnka razem z pokrojoną w kostkę kiełbasą i boczkiem. Dodajemy pomidory , koncentrat, kulki ziela angielskiego, listek laurowy i kostki rosołowe. Zalewamy wodą tak aby było jej raz tyle co produktów. Gotujemy aż fasola będzie miękka. Doprawiamy majerankiem, ziołami, solą, pieprzem, papryką. Zagęszczamy mąką pszenną rozrobiona z wodą. Podajemy z pieczywem.

fasolka po bretońsku

fasolka po bretońsku

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (7 votes cast)
Fasolka po bretońsku, 4.2 out of 5 based on 7 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013