Jesteś tutaj: Strona główna > desery > Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

  • 4 jajka

    babka piaskowa

    babka cytrynowa

  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 kostka margaryny
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 1 cytryna

 

 

Jajka utrzeć z cukrem , dodać przesianą mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wlać rozpuszczone i przestudzone masło . Całość rozrobić na gładka masę. Na drobnych oczkach zetrzeć skórkę z cytryny i dodać do masy. Ciasto piec ok 45  do 60 minut w 180 stopniach. Jak ciasto ostygnie polać polać lukrem ( sok z cytryny mieszać z cukrem pudrem aż powstanie lukier).

babka piaskowa

babka cytrynowa

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Babka cytrynowa, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013